Follow Middleagenews
creative

Copyrighted. Använder Blogger.

Categories

I'm a SoCal Family Connect Community Member
creative
lördag 18 juli 2009
Min far har alltid sagt att vi här i norden med nordiska gener mår bäst av att äta nordisk mat som växt i nordisk jord. Det gäller dom som kommer söder om oss med, eller norr om oss också för den delen. Att äta mat och växter från det land du kommer ifrån gör att kroppen får optimalt det den behöver! Så i min brevlåda damp det ner en tidning, I Form. Där släppte dom denna gamla nyhet!
Exempel på denna ganska grundläggande och självklara nyhet;

Lavendelolja som du smörjer in dina blåsor med var 3:dje timme. Lavendel torkar ut och är också antiinflammatorisk och boostar upp läkningen av hudirritationer.
Korn minskar kolesterolet
Havtorn innehåller lika mycket C-vitaminer som en apelsin.
Hälleflundra täcker ditt dagsbehov av D-vitaminer och som har visat sig vara effektivt mot ADHD.
Blåbär är fullt med antioxidanter och som har en positiv inverkan mot inflammationer, nervfunktionen i hjärnan, fettsammansättningen i blodet, och är super för din syn.
Sill med ämnen som förebygger blodpropp.
Rödbetor full med folsyra.
Samt att de nordiska sädsorterna mättar bättre än andra.

Så visst bor vi ett ett land som ger oss det vi behöver! Och om vi bara plockar fram lite av mormors och farmors kunskaper, lite ork i benen och viljan, så är allt detta gratis! Fyll på förråden i sommar och till hösten. Och glöm inte svampen och lingonen som sätter piff på smaken och lingonen som är extremt bra mot urinvägsinflammation och irritationer pga surhetsgraden. För att inte tala om rekreationen och motionen i att gå i skogen eller stå vid havet och fiska! Vårt land kan ge oss en välmående kropp och själ, helt gratis!

Vädret Östhammar