Follow Middleagenews
creative

Copyrighted. Använder Blogger.

Categories

I'm a SoCal Family Connect Community Member
creative
söndag 14 februari 2010
Hur gjorde jag? Ja det kan man undra. Är nog klumpig av naturen. Och en del dagar är det extra klumpigt. Speciellt om man är lite ur gängorna. Koncentrationen var väl kanske inte på topp. Lite ur balans kanske... Jag skadade mig ganska rejält och skar upp en bit av ovansidan av tummens knoge. Fick åka in till Ackis och sy 6 stygn och nu är det bara att hoppas att det läker som det ska. Att det inte blir någon inflammation eller att biten som syddes fast inte har tillräckligt med blod så det blir dött. I så fall blir det ett litet ärr där... litet... Nerverna kommet att hitta tillbaka till sin plats inom ca 6 månader, och det är då som känseln kommer tillbaka där den är borta nu. Men annars är det bra. Förutom att några dagar innan jag skar mig fick Kenneth åka till Norge igen. Det hände bara på några timmar. Från att gå och handla på Willys till att rusa in genom dörren och börja packa därför att flyget från Arlanda skulle gå 18.35, alltså om bara några timmar. Det är väl ok, men nu är det ju så att det jobbet innebär oftast att han är borta ca 4 veckor i stöten och jag var inte alls förberedd! Och jag hatar överraskningar och speciellt såna som inte så där roliga för mig. Nu har det ju gått en vecka och jag har kommit över den värsta chocken! Det blev stora förändringar den här veckan för mig. Kenneth borta i ett nafs i fyra veckor, sjukskriven tills högerhanden går att använda, och Lilltösen flyttat hemifrån.Trots att man vet att man har att göra, och som jag vet att jag kan göra utan en högerhand, så blir man handlingsförlamad på något sätt. Det som har gjort att jag kom över den värsta ensamhetskänslan är att jag fick ha mitt barnbarn här, och hon som många andra barn fäller ibland kommentarer som går rakt in i hjärteroten;

Till mormor: Saknar du Jessice? - Inte än, och mormor har ju Irmelie här! -Jaa, för jag är mormor älskling jag oxå, och jag kan sova över här hos dig så är du inte ensam!

Lilltösen; Min pappa har min extramamma och mamma har min extrapappa så visst är Kenneth min extramorfar?


Det visade sig att när hennes mor kom för att hämta henne ville hon inte alls följa med hem så det blev två nätter i rad hos mormor och min och sin mors räddning. Moder till mitt barnbarn var rejält förkyld och behövde verkligen den extra vilan hon fick och jag kunde tänka på annat som hur viktigt det är att Frankenvalp sitter på rätt ställe i soffan så han oxå kan se barnkanalen och snobben. Men nu har hon åkt hem, och för första gången är jag helt själv. Jag startade med att däcka i soffan framför en dvd! Filmen var faktiskt bra! Nu gäller det bara att ta tag i själv och se till att få saker gjorda av egen maskin och inte för att andra behöver det. Det är det som är det svåra att vara mamma bara ibland. Nu bestämmer tiden när jag ska tänka och inte tvärtom, att tänka när tid finns över.Det är naturligtvis en vanesak som allting är, men det är svårt att lära om efter 30 år! Så min tanke med mitt nya liv är att jobba häcken av mig, att aldrig ha ovårdade naglar mer, att alltid ha diskad disk, och börja simma igen, samt att börja spela på mitt piano igen. Men bara på den tid som finns över efter jag umgåtts med de personer som är så viktiga för mig; Kenneth och vår regnbågsfamilj!

Vädret Östhammar