Follow Middleagenews
creative

Copyrighted. Använder Blogger.

Categories

I'm a SoCal Family Connect Community Member
creative
fredag 9 oktober 2009
Man födde fyra barn och uppfostrade dom att vara sina egna individer. Frihet under ansvar. Inget ansvar ingen frihet! Jag har försökt att med handling visa det som jag som förälder har krävt av dom. Ett mjukt hjärta och en hård panna. Att hellre fria än fälla. Att hellre älska än hata. Att hellre erkänna sina egna fel än att klanka ner på andra. Vi vet så lite om varandra att det är svårt att på ett rättvist sätt kunna döma någon. Om man sitter i den sitsen bör man vet allt om personen i fråga och vem vet det? Inte jag om någon annan, och ingen annan om mig.
För varför ska jag säga allt? Vem berör det mer än mig? Jag kan säga en del, det som är relevant för den diskussionen vi har, men inte mer. Varför ska det inte vara självklart med bondförnuft?
Jag blir så irriterad när man behandlar mig som mindre vetande idiot, som inte ska kunna bestämma min egen tillvaro eller vad jag ska göra. Nu har jag lagt frånsett min barndom och min tonårstid all min tid på mina barn ska jag nu inte kunna få vara den jag är, Susanne, med rätt att leva ett eget liv? Forma den som jag själv vill ha den, och kunna få njuta av det?
Jojo men mina barn säger att det kan du visst det. så då gör jag det! Nu har dom växt upp, och har skaffat sina egna värderingar, och jag har gjort mitt vad gäller den uppfostrande rollen. Nu är jag där bara när dom behöver mig och vi kan få umgås och njuta av vårat sällskap. Det ser jag fram emot. Och det är väl det som är själva idén med det hela, att få sätta sig ner, se sig omkring, och säga, det här har jag gjort bra! Tänk vilka underbara barn jag har! Älskar er så mycket! Allihopa, både egna barn, extrabarn, och bonusbarn.

Susanna är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung och i sin tur går tillbaks till ett hebreiskt namn som betyder "lilja".

Namnet har använts i Sverige sedan 1200-talet, och kom in i almanackan i början av 1700-talet. Under 1900-talet blev den franska formen av namnet, Susanne, istället allt vanligare och är idag fyra gånger så frekvent som formen Susanna. Namnet hade en viss uppgång under 1970- och 1980-talet, men är nu på väg nedåt i listorna igen. Det fanns 31 december 2005 totalt 12 960 personer i Sverige med förnamnet Susanna, varav 6 591 hade det som tilltalsnamn. År 2003 fick 97 flickor namnet, varav 16 fick det som tilltalsnamn

uppgiften tagen från http://sv.wikipedia.org/wiki/Susanna

Vädret Östhammar