Follow Middleagenews
creative

Copyrighted. Använder Blogger.

Categories

I'm a SoCal Family Connect Community Member
creative
lördag 10 oktober 2009
Har äntligen fått fram min symaskin! Den har stått i en låda och bara väntat på att komma fram och komma till användning igen. Det var länge sedan sist vi sågs. Måste nog vara innan vi flyttade tillbaka från Märsta. Men nu är den framme! Varför då? Jo det är alltid trögt att packa upp, jag vill gärna dra på det tills jag inte har något val och alla ideer man får ligger i träda tills någon sparkar en i rumpan och ber om hjälp med en söm eller två. Kenneth hade ett par jeans som behövde sys upp. Klacken på botsen hade slitit av kanterna längst ner och ville ha hjälp med det. Han fick vänta nästan en vecka. Tills han undrade hur går det mina byxor? Går det bra?
Ja vad ska man säga? Fram med maskinen, sy ca 15 minuter, och sedan var det klart! Hur jobbigt ska det vara egentligen? Man målar fram en händelse som är hur jobbig som helst, när det egentligen inte alls är det. Om man slutade med att se det som jobbigt, tänk vad mycket man kan få gjort varje dag! Bara som det här med att skriva i sin egen blogg. Först ska jag veta vad jag ska skriva om, sedan ska jag sätta mig framför datorn, och skriva ner det jag tänker på. Kanske en del olika moment men det går ju fort och tar inte mycket energi från mig.
Idag är det lördag och har rotat i förrådet igen. Kan man hitta något spännande i dom som kan plockas upp? Jajamen! Lite pärlor till dotterdottern. Hängsmycket och kedjor. Sytrådar och glasfärg. Gardinupphängningsprylar och annat smått och gått som var kul att se igen.
Kul. Plocka i packlådor och titta på en i och för sig inte alldeles oäven man i soffan, men om han bara var vaken oxå! Han sover middag. Var lite tlött sa han, la ner huvudet och vips var han väck. Tänk om jag oxå kunde göra så. Men det går inte. Om jag lägger ner mitt huvud och blundar börjar min hjärna sitt eget liv. Den tänker ut vad man kan göra med det eller den grejen, behöver nog göra det eller det, måste kanske ringa till den eller den och vad ska jag ha på mig på måndag till jobbet och jag undrar jag om...
Nej, det blir att göra något som får hjärnan att lugna ner sig och få den att koncentrera sig på bara en sak. Kanske man ska sy ihop en kjol med några kul detaljer på? Hm, undrar jag om jag har sparat den där bra ha saken i en låda...

Vädret Östhammar